Turisti gjerman ulet të pi kafe në Hungari, i vjen fatura 580 euro

Share Messenger

Policia hungareze po kryen një aksion vendimtar ndaj pronarëve të pangopur të ambienteve të hotelerisë, të cilët grabisin sistematikisht turistët duke u ngarkuar atyre porosi me çmime marramendëse.

Në një kafene në qendër të Budapestit, kamerierët u kapën në flagrancë kur një turist gjerman nuk pranoi të paguante 210 mijë forintë (më shumë se 580 euro) dhe për këtë arsye u kërcënua. Policia arrestoi edhe pronaren e lokalit dhe djalin e saj, të cilët do të dërgohen para gjykatës hetuese.

Turisti tha se donte të pinte vetëm kafe, dhe kamerierët vazhdimisht sillnin pije që ai nuk i porosiste dhe kur ai nuk pranoi të paguante, ata e kërcënuan se do të thërrisnin policinë.

Ankesat ndaj furnizuesve të ushqimit që nuk hezitojnë të tërheqin turistë mund të lexohen rregullisht në forumet turistike.

Madje, policia ka kohë që e ka ndjekur lokalin e kontestuar. Të njëjtët pronarë drejtojnë edhe dy lokale të tjera në Budapest, njëri prej të cilëve është në rrugën më të famshme Vaci, një shëtitore e njohur për turistët.

Share Messenger

Më të lexuarat