Tim Cook i Mollës ju bashkohet miliarderëve të botës

Share Messenger

Tim Cook i Mollës ju bashkohet miliarderëve të botës, pasi vlerësimi i Apple vazhdon të rritet.

Shefi ekzekutiv tani ka një vlerë neto më shumë se 1 miliard dollarë, sipas llogaritjeve të Indeksit të Miliarderëve Bloomberg.

Pasuria e tij në rritje kryesisht përputhet me rritjen e kompanisë që ai drejton. Një rritje e çmimit të aksioneve prej 5% javën e kaluar ndihmoi të shtyjë vlerën neto të zotit Cook, dhe ai ka mbikëqyrur një rritje të madhe të vlerës së Apple.

Kompania kishte një vlerë relativisht të vogël prej 350 milion dollarësh kur vdiq themeluesi, Steve Jobs, duke e lënë zotin Cook në kontroll të përhershëm të kompanisë. Tani vlen gati 2 trilion dollarë, pasi që si kompanitë e tjera të mëdha të teknologjisë rritet gjatë pandemisë së koronavirusit.

Bloomberg llogarit vlerën neto të vlerësuar të zotit Cook duke parë dosjet rregullatore dhe duke kuptuar se si investimet e tij të ndryshme ka të ngjarë të kenë vlerësuar me kalimin e kohës, tha ai, transmeton lajmi.net.

Ai vuri në dukje se zoti Cook mund të ketë më pak para nëse ai ka bërë dhurime bamirësie të padiskutuara. Ai tha në vitin 2015 se ai po planifikonte të jepte pjesën më të madhe të pasurisë së tij, dhe se ai kishte bërë tashmë një seri dhuratash të aksioneve të Apple që ai zotëron.

Pjesa më e madhe e pasurisë së zotit Cook vjen nga pronësia e tij ndaj aksioneve të Apple, të cilat i janë dhënë atij gjatë gjithë karrierës së tij.

Ai ka grumbulluar aksione në kompani që nga viti 1998, kur u bashkua me Apple dhe punoi në operacionet e saj dhe zinxhirin e furnizimit. Atij iu dha një grup i madh i aksioneve të kufizuara kur u bë shefi ekzekutiv nëntë vjet më parë, dhe që nga ai vit ka marrë pagesa të mëtejshme.

Pjesa tjetër e llogaritjeve të Bloomberg përbëhet nga shitjet e mëparshme të aksioneve, dividentët nga ai aksion dhe kompensimi tjetër nga Apple, i cili shton 650 milion dollarët e mbetur.

Share Messenger

Më të lexuarat