Shqiptarët vendosin flamurin kuq e zi në kishën ilire në Ulqin

Share Messenger

Me nismën e Elida Jorgoni, presidente e Shoqatës Kombëtare “ “Foleja Kombëtare Shqiptare”, një grup i shqiptarëve kanë vizituar kishën ilire të ‘Shën Gjonit’ në qytetin arkeologjik të Shasit, ku Kisha Fashiste Serbe po përpiqet të grabitë dhe të bën kishë serbo-sllave.

Javën e kaluar atoritetët malazeze ia ndaluan Kishës Serbe që të kryenin liturgjinë serbo-sllave në rrënojat e kishës ilire të ‘Shën Gjonit’ në qytetin antik të Shasit, në Ulqin.

Grupi i shqiptarëve të veshur me veshje kombëtare u ngjit në kishë me një qëllim për të treguar se kjo kishë i përket shqiptarëve dhe jo sllavëve.

Edhe banorët e Ulqinit, vitine kaluar dhe po këtë vit protestuan me forcë kundër ardhjes së Mitropoliti Amfilohije, duke e konsideruar atë një provokim të Kishës Ortodokse Serbe.

Grupi i shqiptarëve ngrehen flamurin shqiptar në kishën e ‘Shën Gjonit’ në Shas.

Share Messenger

Më të lexuarat