Përbërësit për lëkurë dhe flokë që nuk duhet t’i përdorni gjatë dimrit

Share Messenger

Kur bëhet fjalë për kujdesin e lëkurës dhe flokëve në dimër, ka disa gjëra që duhen ndjekur dhe jo. Në mot të ftohtë, kur nivelet e lagështisë janë të ulëta, duhet të përqendroheni kryesisht në shtimin e lagështirës në rutinën tuaj të kujdesit për veten.

Pooja Nagdev, aromaterapiste dhe kozmetologe megjithatë, paralajmëron se ka disa sende tuajat të preferuara që mund të mos jenë ideale për motin e ftohtë.

“Çështja më e rëndësishme me të cilën do të përballet lëkura dhe flokët tuaj këtë dimër është thatësia. Qëllimi juaj duhet të jetë të shtoni lagështi pa irrituar më tej lëkurën tuaj të thatë dhe të stresuar nga dimri”, thotë ajo.

Nagdev rendit pesë përbërës që duhet të shmangni përdorimin në fytyrë ose në trup këtë dimër, shkruan Indianexpress.

Aromë

Të gjithëve na pëlqen të vendosim kremra me aromë për të përkëdhelur lëkurën. Sidoqoftë, produktet me aromë artificiale nuk duhet të përdoren. Nëse keni lëkurë të thatë, duhet të zgjidhni produkte pa aroma sepse aromat sintetike mund të përkeqësojnë çdo acarim të lëkurës. Nëse i përmbaheni produkteve me cilësi të lartë që përmbajnë vajra natyralë, do të keni përsëri një përvojë shqisore.

Sapun

Shumë sapunë përmbajnë përbërës që do ta thajnë lëkurën, ndaj bëni kujdes në këtë periudhë të vitit. Në vend të kësaj, trajtojeni veten me një pastrues kremoz.

Vazelinë

Është e lehtë të mashtrohesh duke menduar se përdorimi i produkteve të vazelinës për të mbyllur lagështinë në lëkurën tuaj është një ide e mirë. Çështja është se produktet që përmbajnë naftë gjithashtu parandalojnë papastërtitë të futen në lëkurën tuaj dhe papastërtitë që të largohen nga sipërfaqja e lëkurës tuaj. Këto produkte shpesh shkaktojnë një rast të keq aknesh gjatë dimrit, sepse nuk lejojnë që ajri të kalojë.

Shmangni zbardhuesin për flokët

Në dimër, shmangni ngjyrosjen e flokëve. Këta muaj janë të ashpër për flokët dhe mund të shkaktojnë tharjen e tyre; ngjyrosja e bën atë edhe më keq. Flokët tanë janë të ekspozuar ndaj zbardhuesve dhe produkteve të flokëve me bazë kimike që i dëmtojnë, dhe fakti që dimrat tashmë po i thajnë mund ta përkeqësojë problemin.

Share Messenger

Më të lexuarat