ONHEZMI/ Saranda qyteti i mrekullive që të magjepsin

Share Messenger

Sipas legjendave Onkizi ishte babai i Eneas.

Një periudhë e rritjes së hënës ose një hënë e plotë është më e përshtatshme për leximin e magjive të dashurisë. SHH

T’i themi gjërat çiltërisht nuk do të thotë të dëshpërohemi ndaj së ardhmes ose të fajësojmë të shkuarën. Trashëgimtari i matur e bën me kujdes inventarin e trashëgimive të tij dhe iu jep një besueshmëri të plotë atyre që ua detyron besimin.

John F. Kennedy

Më parë, në lashtësi Saranda eshte permendur nga disa historiane te asaj kohe si Straboni, Ptolemeu, Ciceroni dhe njihet me emërtimin, Onhezmi.

Kjo fjale ka dy kuptime. Sipas gjuhës latine, Onhezi ishte një ere juglindore e cila frynte dhe lehtesonte udhetimet dhe kuptimi i dyte eshte se sipas legjendave Onkizi ishte babai i Eneas

T’i themi gjërat çiltërisht nuk do të thotë të dëshpërohemi ndaj së ardhmes ose të fajësojmë të shkuarën. Trashëgimtari i matur e bën me kujdes inventarin e trashëgimive të tij dhe iu jep një besueshmëri të plotë atyre që ua detyron besimin.

John F. Kennedy

Bazlika, Sinagoga, Sterat, Ambiente, Hyrje per në Bazilikë, Absida e bazilikes, Nefet e Bazilikes.

Onhezmus-Sinagoga-Bazilika

Photo credit 15 shtator 2019 Shqipe Hoxha..

Share Messenger

Më të lexuarat