Njihet si miku i Shqiptarëve, senati Amerikan konfirmon emërimin e shefit të ri të inteligjencës

Share Messenger

Senati amerikan emëroi John Ratcliffe si zyrtarin më të lartë të ineligjencës në SHBA.

Ky emërir tenton t’i jep fund nëntë muajve të riorganizimeve në krye të institucionit të inteligjencës së vendit.

Votimi vjen në mes të përshkallëzimit të situatës midis Demokratëve në Shtëpinë e Bardhë, në lidhje me rolin e agjencive të inteligjencës në hetimet e ndërhyrjes ruse në zgjedhjet e vitit 2016.

Ratcliffe, një anëtar i komisioneve të Inteligjencës së Shtëpisë dhe Gjyqësorit, do të marrë vendin e ushtrimit të detyrës së Drejtorit të Inteligjencës Kombëtare Richard Grenell, një aleat i Trump që ka kryer ndryshime organizative në apartin e sigurisë kombëtare.

Demokratët thanë se ata ishin skeptikë që Ratcliffe do të ishte një udhëheqës i pavarur, pavarësisht garancive të tij gjatë seancës së emërimit.

Share Messenger

Më të lexuarat