Nga cili vend i importoi Shqipëria vaksinat që do t’i sjellë edhe në Kosovë

Share Messenger

Vendi mik që ia ka dhuruar Shqipërisë është Gjermania. Euronews Albania disponon dokumentin zyrtar të zhdoganimit të vaksinës së aeroportin e Rinasit.

Euronews Albania disponon deklaratën doganore që tregon kalimin e vaksinës në doganë, si dhe dokumentin e Ministrisë shqiptare të Shëndetësisë që autorizon importimin e vaksinës së Pfizer/BioNTech.

Por ndryshe nga sa ishte thënë më herët se vaksina kishte qëndruar disa ditënë doganë dhe ishte magazinuar në një vend të posaçëm në Institutin e Shëndetit Publik, ajo ka mberritur në Rinas vetëm dje në mesditë dhe është transportuar direkt nëstadiumin Air Albania.

Trasportimi i vaksinës është marrë përsipër nga agjensia Ben impex & Co, e profilizuar në procesin e zhdoganimit dhe transportit.

Share Messenger

Më të lexuarat