Ministri Abrashi liron transportuesit nga pagesa e rendeve të udhëtimit

Share Messenger

Në kuadër të masave lehtësuese ndaj pandemisë COVID-19, Ministri i Infrastrukturës, Arban Abrashi ka marr vendim për t’i liruar nga pagesa-tarifa administrative operatorët e trasnportit rrugor të udhëtarëve me autobus.
Ky vendim përfshin periudhën 3 vjeçare, 2020-2023, që operatorët i liron nga pagesa e rendeve të udhëtimit, duke ua lehtësuar problemet financiare që u janë shkaktuar nga pandemia.

Gjithashtu transportuesit janë liruar nga tarifa tjera administrative, si masa lehtësuese.
Ministri tha se ky vendim ka për qëllim mbështetjen e bizneseve, konkretisht sektorit të transportit rrugor.
Ministri Abrashi tha se ky vendim ruan shumë vende pune që janë rrezikuar si rezultat i humbjeve të mëdha që kanë pasur këta operator nga pandemia.

“Me këtë vendim po ruajmë shumë vende pune dhe po shpëtojmë bizneset nga falimentimi. Bizneset do të vazhdojmë t’i mbështesim në këtë kohë që po përballen me probleme financiare”, tha Abrashi.

Share Messenger

Më të lexuarat