Mercedes dhuroi bonuse rekord për punëtorët për fundvit

Share Messenger

Është fundi i vitit, që do të thotë se punonjësit e kompanive me performancën më të mirë do të marrin shpërblime të konsiderueshme.

Në krye janë përfaqësuesit e industrisë gjermane të makinave, ku Porsche prej vitesh dominon me bonuse rekord. Këtë vit ai po konkurron seriozisht me Mercedesin, mbi 100,000 punonjës të të cilit tashmë mund të hapin shampanjë.

Daimler dhe Mercedes-Benz po festojnë fundin e një viti sfidues biznesi që përfundimisht doli të ishte shumë i suksesshëm. Dhe këtë sukses do ta ndajë me punëtorët gjermanë duke u paguar atyre një bonus bujare deri në 6000 euro.

Menaxhmenti dhe këshilli i punës i kompanisë kanë rënë dakord të paguajnë bonuse për rreth 100,000 punonjës në Gjermani, duke shprehur mirënjohjen për punën e tyre të përkushtuar në një vit të prekur nga pandemia dhe mungesa e gjysmëpërçuesve.

Edhe pse Damler nuk ka publikuar ende rezultatet financiare vjetore, ai e bëri të qartë se ata kanë arritur sukses të rëndësishëm këtë vit.

“Zhvillimi i kompanisë sonë është një arritje ekipore. Dua të falënderoj të gjithë kolegët që kontribuan në këtë arritje me angazhimin e tyre. Duke qenë se viti i kaluar nuk ishte i lehtë, jam i kënaqur që mund t’u paguaj punonjësve tanë një bonus fitimi rekord”, tha Sabine Kohleisen, Zyrtare e Burimeve Njerëzore dhe marrëdhëniet me punëtorët.

Ju kujtojmë, kjo është një shumë rekord që e tejkalon shumë praktikën e mëparshme. Vitin e kaluar punonjësit kanë marrë shpërblime nga 500 deri në 600 euro, por edhe të ashtuquajturat “coronabonus” prej 1000 eurosh.

Share Messenger

Më të lexuarat