Kryetari i OEK’ut, Berat Rukiqi tregon projektet që mund të përfitojnë nga financimi amerikan

Share Messenger

Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi, ka folur pas takimit me Odën Ekonomike serbe ku janë premtuar projekte të përbashkëta në kuadër të vizitës së delegacionit amerikan të kryesuar nga Richard Grenell dhe Adam Boehler.

Berat Rukiqi përmendi disa prej sektoreve dhe projekteve që mund të përfitojnë nga ajo që ai e quan “financimi amerikan”.

Mes këtyre sektoreve përmendet Brezovica, sektori i IT-ve, sektori automativ, fabrika e baterive, projekti për Rugovën (Borea) etj.

Statusi i plotë:

Sektoret dhe projektet me mundesi te perfitimit te financimit amerikan:

– Brezovica
– Rugova (Borea)

Fabrika e baterive
– Termocentrali me LNG (Gas Natyror)
– Industria e perpunimit te ushqimit
– Qendra e logjistikws
– IT
– Sektori automativ
– Teknologjite 5G

Mundesite jane, neve na mbete te zhvillojme projekte te mira dhe fizibile

Share Messenger

Më të lexuarat