Konsumimi i çokollatës së zezë mund të shërojë një ndër problemet e përditshme shëndetësore

Share Messenger

Një studim i ri tregon se konsumimi i çokollatës së zezë mund të sjellë një sërë përfitimesh.

Ushqimi në fjalë ka efekte pozitive në nivelin e stresit, inflamacionit, kujtesës dhe imunitetit, sipas gjetjeve të dy studimeve të fundit, transmeton lajmi.

Lee S. Berk, Dr. Ph., dekan i asociuar i çështjeve kërkimore nga Shkolla e Profesionistëve të Shëndetit shërbeu si hetues kryesor në të dy studime.

“Për vite me radhë, kemi vërejtur ndikimin e çokollatës së zezë në funksionet neurologjike nga pikëpamja e përmbajtjes së sheqerit – sa më shumë sheqer, aq më të lumtur”, deklaroi Berk.

Berk tha se studimet kërkojnë hetime të mëtejshme, posaçërisht për të përcaktuar rëndësinë e këtyre efekteve për qelizat imune dhe trurin në popullata më të mëdha të studimit.

Hulumtimet e mëtejshme janë në proces për të përpunuar mekanizmat që mund të përfshihen në marrëdhënien shkak-pasojë të sjelljes së trurit me kakaon në këtë përqendrim të lartë.

Share Messenger

Më të lexuarat