Kjo është Audi A4 e re

Share Messenger

Ka kuptim. Me serinë e re të BMW 3, Volvo S60, Jaguar XE dhe Mercedes-C klasa gjithnjë e më të shkëlqyeshme ka arsye për t’u shqetësuar, Audi duhej të bënte pak më shumë këtë herë. Fenerët e rinj dhe amortizatorët nuk do ta kishin bëbë atë më unike se të tjerat.

Është më e madhe (natyrisht) – më e gjerë dhe më e butë se makina e vjetër. Dhe ka më shumë diferencim midis SE, S line, S4 dhe Allroad – makina normale, sportele honeycomb dhe Allroad shumë krom. Amortizatorët janë të ri, natyrisht, dhe fenerët LED tani janë standarde. Ndërkohë ndryshimet delikate në profilin anësor synojnë të bëjnë të dukshëm “katër gjene të A4”.

Brenda ka sistemin e ri infotainment MMI. Këtu me një ekran të vetëm 10.1in (në A6, 7 dhe 8 ju merrni një prekje të dytë për kontrollet e klimës), sistemi i ri funksionon me prekje ose me zë dhe mund të çiftëzohet me dials dixhitale Audi dhe një HUD. Kontrolluesi rrotullues i makinës së vjetër është zëvendësuar me ruajtje.

Në disa qytete, navigacioni më i sofistikuar i A4 mund të flasë me semaforët. Di kur dritat do të ndryshojnë – sugjeron se me çfarë shpejtësie duhet të ngasësh për të bërë gjelbërin e ardhshëm dhe kur të presësh në një shfaqje të kuqe tregon një numërues kohëprurëse derisa të ndryshojë.

Sa për motorët – shumica tani kanë teknologji të butë-hibrid për të ulur emetimet dhe për të përmirësuar ekonominë e karburantit. Të tre 2,0 litra (që shkojnë nga 148 në 241bhp) marrin një sistem 12 voltësh, ndërsa 3,0-litra TDI në S4 të ri (kjo është e drejtë, S4-ja ka shkuar naftë) merr një konfigurim 48 volt. Kjo është e njëjta fuqi që ju merrni në SQ5, S5, 6 dhe 7, duke i dhënë 342bhp dhe 516lb ft.

Dy dieselë 2.0-litër janë gjithashtu në dispozicion. Një TDI i butë-hibrid 2.0 litërsh do të e ndjekë së shpejti pas fillimit.

A4 më pak të mundshëm kanë mundësinë e një manuali, por pjesa tjetër do të jetë automatike.

A4 e re del në shitje më vonë këtë vit. A thua Audi ka bërë mjaft që t’i joshë njerëzit larg BMW-së së re?

Share Messenger

Më të lexuarat