Kina projekton super qytetin e së ardhmes, do të jetë mrekulli infrastrukturore

Share Messenger

Një “qytet i ardhshëm” i ri është vendosur të shpërthejë në Kinën jugperëndimore, duke shfaqur një dizajn urban që synon të ndërthurë industrinë dhe teknologjinë me bukurinë baritore të fshatit.
Sipas CNN, zona 4.6 kilometra katrorë jashtë Chengdu, kryeqyteti i provincës Sichuan, do të jetë shtëpia e shumë universiteteve, laboratorëve dhe zyrave të reja, sipas firmave arkitektonike që qëndrojnë prapa projektit, Zyra për Arkitekturën Metropolitane (OMA) ) dhe Gerkan, Marg & Partners (GMP).

I njohur si Chengdu Future Science and Technology City, projekti u zbulua javën e kaluar përmes një serie prezantimesh dixhitale. Zhvillimi është duke u ndërtuar në një zonë rurale afër aeroportit të ardhshëm Tianfu International, i cili është vendosur të hapet më vonë këtë vit dhe do ta bëjë Chengdu vetëm qytetin e tretë kinez, pas Pekinit dhe Shangait, që do të shërbehet nga dy aeroporte ndërkombëtare.

Paraqitjet dixhitale të parkut tregojnë një shtrirje të ndërtesave me gjelbërim në çatitë e tyre, duke u lakuar në shtresa si topografia e fushave të orizit me tarraca. Ndërtesat, të cilat përfshijnë ndërtesa universitare, konvikte, laboratorë dhe zyra kombëtare, imitojnë peizazhin kodrinor për të formuar një luginë, me një ndërtesë 80,000 metra katrorë të vendosur në qendër të saj.

Kampusi u bazua në mjedisin natyror dhe jo në nevojat e trafikut të makinave, tha partneri i OMA-së Chris van Duijn, i cili drejton projektet e firmës në Azi.

Share Messenger

Më të lexuarat