Gucati, pritet të dërgohet në Hagë

Share Messenger

Hysni Gucati, kryetari i Organizatës së Veteranëve të Luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovë, është arrestuar të premten nga EULEX-i. Ai pritet pritet të dërgohet në Hagë, ka konfirmuar avokati Tomë Gashi.

Gucati bëhet figura e dytë e UÇK-së që arrestohet nga Gjykata Speciale, pasi Salih Mustafa ishte i pari që u arrestua të enjten.

Nuk është cekur arsyeja për arrestimin e Gucatit.

Tani ka nisur edhe bastisja në këto zyra. Siç mëson KOHA, deri tash zyrtarët e EULEX-it aty kanë qëndruar për çështje të sigurisë, ndërkaq sekretari i OVL-së, Faton Klinaku, ka përsëritur se deri tash s’ka asnjë vendim të publikuar për bastisje.

“Kryetarin z. Hysni Gucati e arrestuan me vendim te gjykates speciale dhe po e transferojnë në Hagë”, ka shkruar ai në Facebook.

Share Messenger

Më të lexuarat