Francezët: Ky kombinim barërash brenda 6 ditësh i shëron pacientët me koronavirus

Share Messenger

Teksa bota është duke vrapuar për të shpikur vaksinën që do të trajtojë koronavirusin që tashmë është kthyer në një emergjencë ndërkombëtae në Francë është publikuar një studim që mund të çojë në një trajtim shumë më të shpejtë të COVID- 19.

Formula është Hidroksiklorokinë + Azitromicinë dhe mund të shërojë një pacient të prekur me koronavirus brenda 6 ditësh.

Studimi i drejtuar nga Didier Raoult i ka dhënë provat teksa 100% e pacientëve që kanë marrë kombinimin mes GCQ dhe Azitromicinës kanë rezultuar negativë dhe virologjikisht janë shëruar brenda 6 ditësh.

Por çfarë është diroksiklorokina dhe pse është më e efektshme se klorokina?

Hydroksilklorina është një ilaç (tabletë) e lirë, në dispozicion global, që u aprovua për përdorim të gjerë mjekësor që nga viti 1955. Zakonisht përdoret sot për të trajtuar malarien, eritematozën sistemike të lupusit dhe artritin reumatoid.

Share Messenger

Më të lexuarat