Eliksiri i rinisë: Nëna Mbretëreshë pinte çdo ditë një filxhan nga kjo pije dhe arriti moshën 102-vjeçare!

Share Messenger

Sekreti i Nënës Mbretëreshë, nënës së Mbretëreshës Elizabeth II, është shumë i thjeshtë…

Nëse dëshironi të jetoni gjatë, pini qumësht të papërpunuar, transmeton Telegrafi.

Duket se ka qenë eliksiri i rinisë së Nënës Mbretëreshë të Britanisë, Elizabeth I, e cila ishte pothuajse 102 vjeç kur kaloi në përjetësi.

Ajo ishte një adhuruese e madhe e një pijeje të mirë, gjë që dihet përgjithësisht, por ditën nuk e niste me çaj apo kafe, por me qumësht të sapomjelë dhe të papasterizuar.

Ju mbase mund të keni një shqetësim stomaku kur keni menduar se një pije e pazier vjen direkt nga një lopë ose dhi në filxhanin tuaj, sepse si e tillë nuk është e sigurt.

Mirëpo, qumështi i papërpunuar ruan vetitë që humbasin gjatë procesit të pasterizimit dhe, për këtë arsye, është më cilësor dhe më i shëndetshëm.

Nëse nënës së Mbretëreshës Elizabeth duhet besuar, qumështi ka gjithashtu fuqinë për të zgjatur jetën.

Dama plakë, e cila u nda nga jeta në vitin 2002, konsumonte ekskluzivisht qumështin e racës së lopëve Aishir, e cila rritet edhe sot në Windsor, brenda kompleksit të Oborrit Mbretëror.

Nën syrin vigjilent të veterinerit, ato kullosin vetëm barin më cilësor, të shëndetshëm, qëndrojnë në natyrë të pastër dhe higjiena është e patëmetë.

Mbretëresha nuk kishte frikë nga bakteret që mund të “zvarriteshin” në gotë. Ajo ishte mjaft vitale, gjithmonë e buzëqeshur dhe me humor të mirë, dhe mbi të gjitha – ajo jetoi një moshë shumë të vjetër.

Share Messenger

Më të lexuarat