Del autopsia e Maradonës: Vdiq në gjumë pas një ataku në zemër

Share Messenger

Dhe një ditë ndodhi. Ajo që lutej bota e futbollit që të mos ndodhte kurrë, ndodhi.Diego na la. Një arrest kardiorespirator i mori jetën në moshën 60 vjeçare. Ai ishte në shtëpinë e Tigre ku ishte vendosur pasi i ishte nënshtruar një operacioni për një hematomë subdurale më 4 nëntor. Dhe këtë herë, ndryshe nga ajo kohë, nuk kishte asnjë mënyrë për ta shpëtuar atë.Del autopsia e vdekjes së Maradonës. Mediat argjentinase shkruajnë se 60-vjeçari vdiq në gjumë, pas një ataku në zemër.

Autopsia u krye në morgun ‘San Fernando’ – pasi Prokuroria e San Isidro kërkoi autorizim nga familja për të kryer ekzaminimin në fjalë.
Hetuesit hapën një çështje për “hetimin e shkaqeve të vdekjes”, pasi u konfirmua vdekja e ish-futbollistit.Sipas rrethinës së tij, Diego u zgjua mirë. Ai eci disa hapa si zakonisht. Dhe pastaj ai u kthye në shtrat. Të gjitha përpara vështrimit të psikologut, psikiatrit dhe infermierit Zviceran të Mjekësisë, i cili e shoqëroi atë në shërimin e tij. Sidoqoftë, në mesditë, kur ata shkuan ta merrnin për t’i dhënë ilaçet, ai nuk u përgjigj më dhe nuk kishte asnjë mënyrë për ta ringjallur pavarësisht përpjekjeve të dëshpëruara të profesionistëve që ishin në shtëpi.

Katër ambulanca iu afruan me urgjencë shtëpisë në lagjen San Andres, e vendosur midis Nordelta dhe kompleksit Villa Nueva, në kufirin midis Tigre dhe Escobar. Pavarësisht nga shpejtësia me të cilën ata arritën, ishte tepër vonë: Diego Armando Maradona kishte vdekur.

Share Messenger

Më të lexuarat