“Contour Global” ia kërkon Qeverisë mbi 20 milionë euro si kompenzim për shpenzime

Share Messenger

Mbi 20 milionë euro ia ka kërkuar “Contour Global” Qeverisë së Kosovës si kompenzim për shpenzimet e projektit përmes një letre të 24 majit, në të cilën në të njëjtën kohë e ka lajmëruar për shkëputjen e kontratës.

Këtë e ka bërë të ditur ministria e Ekonimisë përmes një postimi në Facebook.

Në të shkruhet se letra e “Contour Global” ishte pranuar të dielen, më 24 maj.

“Jemi të befasuar dhe të zhgënjyer që Contour Global ka zgjedhur të njoftojë se synon shkëputjen e marrëveshjeve me Qeverinë dhe të parashtrojë kërkesën e pathemeltë dhe të padrejtë për kinse 20.053.125,63 euro shpenzime të zhvillimit të projektit”, shkruhet në të.

Ministria në të njëjtën kohë ka bërë të ditur se para se drejtuesit e kësaj kompanie ta përgatisnin letrën, ministrja Hajdari i kishte ftuar ata në një telekonferencë për të diskutuar çështjet e projektit të termocentralit “Kosova e Re”.

“Në vend të përgjigjes ndaj ftesës sonë, Contour Global ka dërguar letrën për të njoftuar se synon shkëputjen e kontratave dhe për të kërkuar pagesën”, shkruhet më tutje.

Hajdari, si është bërë e ditur, tashmë i ka njoftuar anëtarët e komitetit për letrën e 24 majit dhe ka thirrur mbledhjen e radhës për të shqyrtuar rastin.

“Hajdari është angazhuar gjithashtu për t’i siguruar komitetit mbështetjen e nevojshme për vendimmarrjen e duhur. Mbështetja do të përfshijë këshillat juridike nga një ekip i përgatitur dhe i dëshmuar”, është bërë e ditur.

Share Messenger

Më të lexuarat