Çfarë preferojnë shoferët – ndërrues manual apo automatik të shpejtësisë

Share Messenger

Sondazhi i fundit tregon se 40 për qind e shoferëve ende preferojnë vetura me ndërruesin manual të shpejtësisë, ndërsa 46 për qind e tyre janë më shumë pro atyre automatike.

Manual apo automatik? Një dilemë e përjetshme, por edhe një pikë grindjeje mes shoferëve.

Automatiku paraqitet si e ardhmja dhe gjithnjë e më pak modele ofrohen me manuale, por drejtuesit ende nuk heqin dorë prej tyre.

Deri në 40 për qind të shoferëve ende preferojnë automjete me transmetim manual, ndërsa 46 për qind zgjedhin automatikë. Ky është rezultati i një sondazhi përfaqësues të kryer nga AutoScout24.

Faqja më e madhe e shitjes së makinave të përdorura në Evropë, në bashkëpunim me institutin e kërkimit të tregut Innofact, kreu një sondazh midis 1.000 pronarëve të makinave në lidhje me preferencat e tyre.

Analiza e rezultateve të këtij hulumtimi thotë se për ata që preferojnë transmetimet manuale, fokusi kryesor është në drejtimin e argëtimit.

Përkrahësit e automatizimit vlerësojnë kryesisht komoditetin e drejtimit që vjen me të. Dhe ndërsa shoferët dhe burrat më të rinj zgjedhin automatikët, gratë dhe të moshuarit preferojnë të drejtojnë makina me transmisione manuale, tregon sondazhi.

Ekzistojnë gjithashtu 14 për qind të shoferëve që nuk kanë vendosur se cilin lloj kuti ingranazhi preferojnë, por nuk u intereson cilin të përdorin.

Share Messenger

Më të lexuarat