Tharrhypas Mbreti Moloss !

57 Shares Share Messenger

Shkruan Shqipe Hoxha… Tharrhypas (greqisht: Θαρύπας, 430 – 392 pes) ishte një mbret i molosëve dhe paraardhës i Aleksandrit të Madh.

Ai përmendet nga Thukididi si i mitur në 429 p.e.s.

Thukididi thotë se “nga barbarët ishin Chaonët, Molossët, Orestiatët dhe Thesprotët” Me rëndësi të madhe është përmendja e tij se “barbarët nuk flasin greqisht”.

Tharrhypas ishte babai i Alcetit I, dhe thuhet se ka qenë i pari që prezantoi tiparet kulturore të jugut domethënë në Atikë midis molosëve, Transmeton FishMedia.info.

Sipas Plutarkut, Deucalioni dhe Pyrrha, duke vendosur adhurimin e Zeusit në Dodonë, u vendosën atje midis molosëve.

According to Plutarch, Deucalion and Pyrrha, having set up the worship of Zeus at Dodona, settled there among the Molossians.

Coin of Molossi, 360–330/25 BC. Obverse: Vertical thunderbolt on shield, ΜΟΛΟΣΣΩΝ (of Molossians) around shield. Reverse: Thunderbolt within wreath.

Antigonea was founded by Pyrrhos, the King of the Molossians, around 295 BC. The Molossians were one of the three tribes of Epirus

Share Messenger

Më të lexuarat