Si ndikon stresi tek fëmijët?

Share Messenger

Stresi në moshat e vogla ndikon në keqësimin afatgjatë të shëndetit dhe vdekje të hershme, ka paralajmëruar një grup i psikologëve.

Sipas shumë studimeve të realizuara në këtë drejtim mësohet se, stresi i fëmijërisë, i shkaktuar nga varfëria apo abuzimi, mund të çojë në sëmundje të zemrës, inflamacion dhe përshpejtim të plakjes së qelizave, transmeton Klan Kosova.

Asociacioni i psikologëve amerikanë ka njoftuar se eksperiencat e para “hedhin hije të gjatë” mbi shëndetin. Një ekspert britanik ka deklaruar se gjithnjë e më shumë prova sugjerojnë ndikimin fizik të stresit në fëmijëri.

Share Messenger

Më të lexuarat