Rreziku nga insektët, numër i madh i pacientëve kërkojnë ndihmë në QKUK

21 Shares Share Messenger

Ditët e fundit në Kosovë është shtuar numri i qytetarëve që kërkojnë ndihmë në qendrat mjekësore pas pickimit nga insektet.

Basri Lenjani, drejtor i Klinikës Emergjente në ShSKUK, tha se së fundi është shtuar numri i pacientëve të pickimit nga insektet.

“Pickimi nga insektet shtohet në muajt e verës. Statistikat tregojnë se nga pickimet nuk është treguar ndonjë rast me fatalitet”, tha ai sot në Radio Televizionin e Kosovës.

Sipas tij, në ShBA vdesin 50 persona, kurse në Francë mbi 30. Ai bëri me dije se shumica e insekteve nuk sjellin fatalitet. “Helmimet nga insektet nuk janë vetëm një faktorë”, tha ai.

Lenjani vlerësoi se nuk është mirë që të largohet koka nga insekti. “Ajo duhet të largohet nga profesionistët dhe përmes pincetës”, deklaroi ai.

Sipas tij vendi i thumbuar duhet të pastrohet me ujë të ftohtë, pastaj mundet të pastrohet edhe me amoniak, etj.

Share Messenger

Më të lexuarat