“Ndahet nga jeta” presidenti Vladimir Putin, befasia po ndodh në Rusi!?

333 Shares Share Messenger

Një gjykatë në Rusi ka ka marrë shqiptimin me 28 ditë heqje lirie një person, i cili në mënyrë simbolike i bëri va.rrin Presidentit Vladimir Putin.

Aktivisti, Karim Yamadayev është dë…nuar të martën në qytetin Naberezhnye Chelny, për shkelje të vazhdueshme të ligjit, duke krijuar ngjarje të tilla publike.

Ai ka thënë se po protestonte kundër një projektligji mbi “sovranitetin e internetit”, duke thënë se kjo kë.rcënonte lirinë e fjalës, raporton BBC.

Të mërkurën Rusia ka miratuar dy projektligje që ndëshkojnë mosrespektimin e autoriteteve dhe shpërndarjen e lajmeve të rreme.

Në ndalimin e parë përfshihet “mosrespektimi” i shtetit, zyrtarëve dhe shoqërisë ruse dhe përsëritja e këtyre veprave mund t’i shqiptohen 15 ditë heqje lirie.

Projektligji i dytë ndalon shpërndarjen e “informacioneve të rreme që lidhen ne interesin publik”./oranews

Share Messenger

Më të lexuarat