A e merrni celularin në banjo? Pas leximit të këtij artikulli, s’do e bëni më

Share Messenger

Në ditët e sotme jemi shumë të lidhur me telefonat celular.

Njerëzit zakonisht kontrollojnë telefonin e tyre para gjumit dhe sapo ata të zgjohen dhe kjo, natyrisht, nuk është e mirë për shëndetin tuaj.

Ata që zakonisht kontrollojnë telefonat e tyre para se të flenë gjumë mund të kenë vështirësi për të fjetur.

Por ky është vetëm një nga aktivitetet që nuk duhet të bëni me telefonin celular në duar… Një tjetër gjë që ne bëjmë shpesh është që ta marrim telefonin në banjo.

Atje ne kontrollojmë rrjetet tona sociale, emailet dhe mesazhet … gjithçka derisa bëjmë nevojat tona.

Duket e padëmshme, por a e dini se sjellja e telefonit tuaj në banjo mund të shkaktojë probleme shëndetësore?

Realiteti i trishtë është se ne jemi bërë të varur nga këto pajisje, shkruan femratnews.

Nuk ka ditë që njerëzit të mos e përdorin celularin për më shumë se 20 minuta.

Hulumtimet e fundit kanë treguar se ky zakon mund të çojë në sëmundje serioze.

Banjo është zona me numrin më të madh të baktereve në shtëpinë tonë.

Jo vetëm që ajo është e populluar nga bakteret normale që janë kudo, por ka zhvilluar edhe bakteret e rrezikshme që rrinë në feçet tona.

Në qoftë se ne kemi një telefon me ne në ato momente në banjo, shumë grimca të pranishme në këto gaze përfundimisht do të vendosen në ekran të telefonit.

Kjo na rrezikon të sëmuremi dhe të transmetojmë sëmundje tek ata që na rrethojnë.

Doktor Ron Cutler thotë se e vetmja mënyrë për të parandaluar këtë të ndodhë është për të mbajtur telefonin larg nga banjo. Telefonat janë një mjedis i mire, i ngrohtë për bakteret.

Share Messenger

Më të lexuarat