Deputeti Zviceran çmend serbët me Shqiponjën dhe Flamurin e Kosovës

200 Shares Share Messenger

Joachim Son-Forget, i cili përshkruhet si një gjeni dhe është deputet në kantonin e Vaudit të francezëve jashtë vendit, ka shkaktuar “turbulenca” sot në Twitter me shqiponjën dhe flamurin e Kosovës.

Reagimet kanë ardhur nga qindra lexues, përfshirë fyerjet nga radhët e serbëve, por shumica, pozitive. Rasti i deputetit Joachim Son-Forget ka mbushur sot faqet e gazetave zvicerane, shkruan agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” nga Zvicra.

Son-Forget, që është i njohur si një deputet karizmatik,i ushtron pofesionin e radiologut dhe detyrat e tij si mbikëqyrës i tezës në Qendrën Spitalore Universitare Vaud, me seli ne Lausanne.

Çështja e tij më 14 janar të vitit të ardhshëm do të shqyrtohet nga Asambleja e Përgjithshme e partisë së tij.

Sekretari i Shtetit i Ministrit të Arsimit dhe Rinisë Kombëtare, Gabirel Attal, tha për “rastin” Joachim Son-Forget se “ai ka një anë të çmendur të gjenisë, por në fakt, gjithçka është shumë e ndërtuar dhe e arsyetuar, ai është shumë i lirë. Ai dëshiron ta trazojë sistemin.”

Pra, kush është Joachim Son-Forget vërtet që bën shqiponjën para flamurit të shtetit të Kosovës?

Deputeti francez për jashtë vendit, për Zvicrën dhe Lihtenshtajnin, i cili është gjithashtu një radiolog në CHUV në Lausanne, nuk duket të jetë shumë i shqetësuar për sanksionet e mundshme që ai do të pësojë pas tëeeteve të tij kundër senatorit Esther Benbassa.

Ai kaloi natën e 27 – 28 dhjetorit, për të dërguar gati njëqind tëeets, diçka ndërmjet “shakave” dhe provokime.

Mes mesazheve të tij të shumta, Joachim Son-Forget i është përgjigjur edhe një herë senatorit, i cili ka denoncuar “kërcënime me zor të maskuara”, duke iu referuar fotografive që e tregojnë atë në vijën e parë të shenjestrës së një snajperi.

Më pas, deputeti postoi një video që tregonte se po xhironte me pushkë, një nga hobet e tij dhe fotomontazhe të ndryshme, përfshirë një shfaqje në futbollistin me fanellën zvicerane para flamurit të Kosovës:

“Çështja” Joachim Son-Forget do të shqyrtohet më 14 janar nga zyra e grupit LREM në Asamblenë Kombëtare, njoftoi të premten shefi i grupit shumicë Gilles Le Gendre, siç tregohet nga faqet e ndryshme të lajmeve franceze.

Share Messenger

Më të lexuarat