Cilat janë ushtrimet më të mira për të humbur peshë?

Share Messenger

Ne të gjithë e dimë se ushtrimi i rregullt është një mënyrë për të humbur peshë. Megjithatë, zgjedhja më e mirë e ushtrimit për humbje peshe është e debatueshme.
Shumëllojshmëria më e dukshme është kardio ose aktivitetet e bazuara në qëndrueshmëri, e cila zakonisht bëhet me intensitet të moderuar – një ritëm ku lëvizni mjaft fuqishëm për të djegur tre deri në gjashtë herë më shumë energji për minutë sa do të bënit ulur në tryezën tuaj.

Stërvitjet kardio djegin më shumë kalori sesa trajnimi i forcës.

Sidoqoftë, kardio nuk bën shumë për muskujt tuaj.

Trajnimi i rezistencës bën djegien e kalorive, dhe për shkak të kësaj, zakonisht thuhet se ndërtimi i muskujve është çelësi për të ju ndihmuar djegien e kalorive, madje edhe kur nuk ushtroni.

Ky nocion njihet zakonisht si “pas efektit të djegies”, i cili i referohet oksigjenit (dhe kalorive) të nevojave të trupit tuaj, dhe përdor stërvitjet për të ndihmuar në riparimin e muskujve dhe rimëkëmbjen.

Ky efekt mund të zgjasë deri në 48 orë, varësisht nga niveli i intensitetit që ushtroni dhe sa i aftë jeni.

Share Messenger

Më të lexuarat